Mediano_Music.jpg

Dette er Mediano Music - de gode fortællinger fra rockhistorien, samtaler med aktuelle kunstnere og specials. Leveret på Mediano-måden - med passion, personlighed og substans.

Sådan bliver du skribent eller podcaster på Mediano Music

Sådan bliver du skribent eller podcaster på Mediano Music

Vejen til Mediano Musics spalter og mikrofoner er ikke nødvendigvis lang. Men vi bygger mediet med stor tålmodighed og er meget tro mod Medianos model, når vi gør det.

Mediano har som medie været undervejs i snart tre år. Fra 2019 består det lille foretagende af fire journalistiske arbejdspladser, en kommerciel chef, et lille antal freelancere og en række faste eksperter indenfor primært fodbold.

Vi begyndte i 2016 uden budget, uden et CVR-nummer og brugte de første indtægter fra vores allerførste aftale med Oddset til at købe vores eget podcast-udstyr, købe licenser til kanaler, billedaftaler og betale husleje med. Først senere kom vi til honorar, så lidt deltidsarbejde og i 2018 de første fuldtidsstillinger.

Det hele er bygget på Medianos model finansieret på integrerede kommercielle partnere i indholdet, og det er takket være disse partnere, at vi i dag kan skabe medie-arbejdspladser og er på vej til indgå overenskomst med Dansk Journalistforbund fra starten af 2019, mens andre arbejdspladser i det gamle mediemarked bliver nedlagt.

Så vi vil gerne skabe arbejdspladser også indenfor musikområdet og en dag kunne have både anmeldere, kulturskribenter, bloggere og dygtige værter som podcastere på lønningslisten. Men vi rider fra land i 2019 med en meget lille stab af dedikerede ildsjæle, der har interesse i seriøs musik-formidling, gerne vil bruge deres erfaring og - formentlig - håber på, at det gradvis bliver til arbejdspladser.

Vi har på Mediano en frugtbar og meget konstruktiv dialog med Dansk Journalistforbund om vores model. Vi får ikke mediestøtte eller har store investorer, så vi skal selv finde hver en krone, vi skal bruge til udstyr, honorar og løn. Og her til Koda og andet godt. Og det gør vi med glæde.

Men alt dette for at sige, at vi er nogle stykker, der er med til at løbe Mediano Music igang og håber, at musik-delen af Mediano finder sine egne partnere, så vi kan prioritere mediet endnu højere og betale for de mange gode ressourcer, der er derude.

På helt samme måde, som vi har løbet de andre medier igang til også at blive en bæredygtig forretning.

Som på Medianos andre platforme står vores dejlige sites åbne for gode skribenter, men vi beder udtrykkeligt ingen om at arbejde gratis eller komme med stærke manuskripter. Omvendt lægger vi gerne scene til, hvis nogen gerne vil skrive om de dele af musikkens verden, man selv brænder for. Vi redigerer det, finder de rigtige billeder og publicerer det med glæde. Men vores sites er uden bannere og selvfølgelig uden betalingsmodeller. Så vi lever af kommercielle partnere på især podcast-mediet.

Så vil du gerne skrive om et emne, så skriv gerne til music@mediano.nu først og så vil vi kunne give et praj om, hvordan vi bedst rammer det givne emne.

Er du interesseret i podcast, er proceduren og mail-adressen det samme. Vi har på andre områder sat mange podcast-udsendelser i søen. Når vi har et publikum, der lytter og gerne glade bruger-reaktioner, kan vi kontakte virksomheder og forsøge at skabe finansiering. Det var sådan vi endte med de foreløbigt fire faste journalistiske arbejdspladser på sports- og ledelsesområdet.

Det håber vi rigtig meget, at vi kan gøre på Mediano Music også.

Foto: Getty Images

Bliv partner på Mediano Music - vær med til at skabe noget unikt

Bliv partner på Mediano Music - vær med til at skabe noget unikt