Mediano_Music.jpg

Dette er Mediano Music - de gode fortællinger fra rockhistorien, samtaler med aktuelle kunstnere og specials. Leveret på Mediano-måden - med passion, personlighed og substans.

Velkommen til Mediano Music

Velkommen til Mediano Music

Mediano Music - vores nye podcast: Her møder du både sangeren, sangen, bandet, kunstneren, fortællingen og historien - og selvfølgelig musikken.

Mediano Music skal være scenen, man ønsker at optræde på, når musikken skal tages alvorligt. Vi er sat i verden i en bestræbelse på at levere substans og den mest perspektivrige fascination. Vi ønsker at lave det musikmedie, vi selv savner derude. Mediet, der giver musikken tid, ord og perspektiv.

Her er podcast det oplagte medie. Vi tager os tiden til at fortælle detaljerne, vi lader musikere og gæster tale ud og musikernes historier er gode - også når de ‘kun’ handler om musikken.

Vi tror på, at både musikelskere og musikere trænger til at blive taget alvorligt. Igen.

Mediano Music skal være stedet, der gør dig klogere og stedet, hvor du genfinder eller finder din begejstring for musikken.

Musik er måske det største fællessprog i verden. Forskerne er slet ikke i tvivl, musik gør os glade og positive som mennesker, når man studerer vores hjerner. Vi er heller ikke selv i tvivl. Musikken og historierne om musikken er både vigtige, inspirerende, og facinerende. For mange handler musik også om fælleskaber, om fankultur, idoldyrkelse, oplevelser, drømme og minder.

Musik kan på magisk vis bringe os både tilbage i tiden og ind i drømmen om fremtiden. En slags “tidsmaskine”, der giver os indblik i en verden, som den var engang, eller få os til at hente vores personlige erindringer frem. Og samtidig kan musik kan få os til at være tilstede i nuet, få os til at skærpe vores sanser og nærvær. Skabe nye oplevelser og minder. Nedbryde grænser og opbygge relationer.

Mediano Music er podcasten, hvor du føres ind i forskellige genrer, tider og fortællinger. Vi kommer til at bevæge os i fortiden, nutiden og måske kigge ind i fremtiden. Vi glæder os, og håber du vil nyde at lytte med.

Sådan finder du Mediano Music:

  • Her finder du den i Pocket Cast, hvis du bruger den som din podcast-app.

  • Her er Mediano Music i Overcast

  • Og her er den nye kanal i Soundcloud

  • Og en anden vej til Soundcloud:

Og her en anden vej til at finde Mediano Music i Spotify:

Her kan du se og høre en smagsprøve, hvad den første serie - Manden, der skrev manualen - handler om:

Mediano Music - en del af Mediano mediet.

For de, der allerede kender Mediano for vores podcasts om fodbold, cykling, e-sport eller ledelse, kan man spørge ‘hvorfor musik?’

Vi har ikke ambitioner om, at Mediano skal lave podcast om alt. Men musikken er et universelt sprog, hvor netop fordybelsen er en oplagt metode til at komme dybere ned, hvor passionen, ønsket om viden og den lystbetonede søgen efter perspektivet automatisk er til stede. Som det er tilfældet i sportens verden.

Så vi har længe leget med tanken om at lave musik. Vi tog hurtigt kontakt til Koda for at høre om rettigheder, fordi vi gerne vil respektere kunstnernes rettigheder, men også gerne vil være med til at invitere publikum indenfor i en verden, der gemmer så meget. Så nu har vi lavet en aftale med Koda om en lavere takst for at spille musik, når vi ikke har en kommerciel partner - og bare laver dette som et lystbetonet ikke-kommercielt medie og en højere takst, når vi forhåbentlig en dag har kommercielle partnere, så vi kan give de drivende kræfter ordentlig løn og honorar for deres arbejde, som vi gør i de formater, hvor Mediano har en egentlig forretning.

Denne gang er det endnu en passion - nemlig musikken, vi lancerer. Og det væsentlige her er ordet “passion”. For det er gennem passionen, vi kan give vores lyttere, og dermed også vores partnere, det ekstra, den dybde, den bredde og den kvalitet, vi vil stå for.

Den korte historie bag Mediano

Mediet Mediano fik sin lancering i sportens verden - nemlig omkring EM i fodbold i 2016. Siden har mediet udviklet sig til at omhandle både flere sportsgrene som fx “Mediano Håndbold”, “Souplesse” om cykelsport, Formel 1, løb, e-sport, men også helt andre elementer som f.eks. ledelse i formatet “Bossord”. På vores hovedsite www.mediano.nu kan du se, hvad vi også bedriver.

Navnet Mediano kommer fra fodboldens verden. Mediano’en er spilleren i hjertet af midtercirklen, der hjælper holdet i alle henseender. Det er spilleren, der binder holdet sammen. Det er her, det offensive starter. Det er her, det defensive hænger sammen. Det er her, man dækker for hinanden. ’Il Mediano’ facilitterer holdets præstation og er forudsætningen for de andres succes. Det er det, vi som medie også vil gøre.

Her kan du læse hele historien om vores navn og se den video, der overbeviste alle om, at det skulle være navnet.

Men det vigtigste - er dig

Mediano kan kun leve, hvis vi lykkes med at gøre scenen attraktiv for dig derude. Vi er først og fremmest et community. Vi gør det her, fordi der er brug for et musikmedie med plads til fordybelsen. Og vores fornemste opgave er at skabe den scene, der kan danne rammen om kvalitetsindhold indenfor musikkens verden.

Så vi laver et gratis medie - det er et grundprincip i vores formidling - og det eneste, vi beder om til gengæld, er, at du gider fortælle andre om Mediano Music, når du forhåbentlig en dag hører noget, der engagerer og inspirerer dig.

Mediano er måske det første “nye medie” i Danmark, der uafhængigt af offentlige ydelser, forsøger at skabe en helt ny model. Når vi har sat os for at lave det site, som vi selv mangler derude, ligger der også et opgør med mediernes traditionelle betalingsmodeller. Vi koster ikke penge. Vi bygger ikke betalingsmure og er i gang med at investere i dyre abonnementsmodeller. Vi er heller ikke klistret til i bannere, popup-reklamer eller dobbelte prerolls før vores levende indhold.

Vores svar er partnerskaber. Nogle vil formentlig mene, at vi skal kalde det sponsorater. Men for os er det partnere. Vi søger at skabe den maksimale relevans for partnere og vi tør godt tage dem ind i det redaktionelle miljø.

Det er i enhver henseende afgørende for os, at vores lyttere, seere og brugere kan se og høre, hvad der foregår. Det sidste, vi ønsker, er at blive anklaget for skjult reklame. Så forhåbentlig har vi partnere på vej til at blive nysgerrige på Mediano Music, så vi kan skabe midler til at lave mere indhold, der kan berige alle os, der interesserer os for den verden.

Foto: Getty Images

Elvis Presley - "Manden, der skrev manualen"

Elvis Presley - "Manden, der skrev manualen"

Sådan finder du Mediano Music i din podcast app - og så tit kommer der nye afsnit

Sådan finder du Mediano Music i din podcast app - og så tit kommer der nye afsnit